Bloog Wirtualna Polska
Są 1 273 373 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Świnia

środa, 28 marca 2007 12:52

1 Karkówka (pieczenie,smażenie,grilowanie)

2 Podgardle (gulasze,potrawy jednogarnkowe,składnik  pasztetu,smalec)

3 Schab środkowy (kotlety,pieczenie,smazenie)

4 Polędwiczka ( medaliony,szaszłyki,pieczenie w całości)

5 Schab (sznycle,pieczenie w całości)

6 Łopatka (duszenie,pieczenie,gulasz,mięso mielone)

7 Boczek (rolady,smarzenie,grilowanie,gotowanie)

8 Golonka (pieczenie,duszenie,gotowanie)

9 Udziec (pieczenie,duszenie,gotowanie,wędzenie)

9a Ogonówka (wędzenie,gotowanie,peklowanie)

9b Szynka "myszka" (pieczeń,sznycle)

9c Szynka-górna zrazowa (sznycle,duszona pieczeń)

9d Dolna zrazowa (gulasz,pieczeń,sznycle)

10 Nóżki (galarety)

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (11) | dodaj komentarz

Cielak

środa, 28 marca 2007 12:31

1 Nóżki (galaretki)

2 Gicz tylna i przednia (duszenie,gotowanie,pieczenie)

3 Mostek ( faszerowanie,zwijanie-rolady,duszenie,gotowanie)

4 Łopatka (paprykarz,ragout,pieczona rolada,do zmielenia)

5 Łata (gulasz,wywary na zupy)

6 Udziec (sznycle,filety,medaliony,brizole,steki)

7 Nerkówka (zawijana pieczeń,nerki)

8 Górka (paprykarz,kotlety mielone,pulpety,potrawki)

9 Polędwica (medaliony)

10 Karkówka (potrawki,gulasze,galarety)


Podziel się
oceń
1
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

Krowa

środa, 28 marca 2007 11:54

 1 Szyja ( gulasz,pieczeń,rosół,mięso mielone)

 2 Kark  ( pieczeń, duszenie,kotlety panierowane)

 3 Antrykot  (duszenie,gotowanie smażenie)

 4 Łopatka ( pieczenia,na zrazy,gulasze ragout)

 5 Mostek ( 5a-rosoł,5b-rosół,5c-nadziewane pieczenie,rosół)

 6 Szponder (na zupy,rosół,potrawy jednogarnkowe)

 7 Łopata (rosół,duszenie,mięso mielone)

 8 Polędwica (smażenie,brizol,befsztyk,turnedo)

 9 Schab wołowy (steki,pieczenie,duszenie,pieczenie,gotowanie)

 10 Udziec wołowy (duszenie,pieczenie)

 11 Biodrówka  (mięso mielone,na pieczenie)

 12 Ogon wołowy ( zupy np.ogonowa,ragout)

 13 Ligawa -zwana poledwicą żydowską (zrazy,rolady,pieczeń)

 14 Zrazowa zewnętrzna (steki,rolady,tatar)

 15 Golonka (duszenie-gicz,grilować)

 16 Pręga (gotowanie,wywar-mięsna galareta)


Podziel się
oceń
1
0

komentarze (3) | dodaj komentarz

czwartek, 23 listopada 2017

Licznik odwiedzin:  17 650  

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Archiwum

O moim bloogu

Z myślą o łakomczuchach i nie tylko

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Statystyki

Odwiedziny: 17650

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Pytamy.pl

RTV-AGD